Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Levegőszűrők

Tudta, hogy bármely korú jármű levegőszűrő alkatrészét legalább évente cserélni kell, függetlenül az elhasználódás mértékétől?

A levegőszűrő cseréjének periódusa még ennél is kisebb lehet, amennyiben poros levegőjű vagy extrém körülmények között használja járműjét. A levegőszűrők eltávolítják a beszívott levegőből a motor szempontjából veszélyes kopást okozó anyagokat. Egy gyenge minőségű levegőszűrő a motor élettartamát akár 40-50%-al is csökkentheti! Ezért az állandóan ellenőrzött, jó minőség döntő fontosságú.
A magyarországi autópályák porszennyezettsége ~ 5 mg/m³, míg a földutakon elérheti az 50 mg/m³ értéket is! Mi sem bizonyítja még jobban a levegőszűrés fontosságát, hogy a motorba kerülő szennyeződések több mint 90 százaléka a légellátó rendszeren keresztül juthat be!

Egy mai átlagos teherautó dízelmotorja ~13-20 m³ levegőt használ 1 kg üzemanyag elégetéséhez. A szűretlen környezeti levegő akár 20 mg port is tartalmazhat köbméterenként. Ha ez 2000 üzemórán keresztül áramlik a motortérbe, 20 kg port jelent! Egy jól megtervezett levegőszűrő eltömődésének határán 4-5 kilogramm por tárolására képes!
A ciklonos előszűrők a bejutó szennyeződések 80~90 %-át eltávolítják, így a levegőszűrő betét élettartama akár ötszörösére növekedhet. A legtöbb helyre utólag is felszerelhetők és néhány levegőszűrő árából megtérülnek. Ha autója elhasználódott levegőszűrővel működik, csökken a levegőbeáramlás, melynek következménye alacsonyabb teljesítmény, növekvő üzemanyag fogyasztás.

A válasz egyszerű és olcsó: levegőszűrő csere.

Széles választékban kínálunk gyári minőségű levegőszűrőket, melyeket megvásárolhat online áruházunkban, megrendelheti telefonon, vagy személyesen üzletünkben.

Tovább a kategóriában: Olajszűrők »

предприятия смоленска — rosorg-smolensk.ru.

Filterland.hu

AT-LA Filt 97 Kft.

Cím: 1044 Budapest, Megyeri út 3.

Tel: +36 1 370 6259

Fax: +36 1 231 0427

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Cégjsz: 13-09-093405

Adószám: 12252534-2-13.

Bejelentkezés vagy RegisztrációWebáruházunk karbantartása alatt a webes rendelés szünetel.
Rendeléseit a +36 1 370 6259 telefonszámon fogadjuk!
Köszönjük a megértést!